חוות גבעות עולם חקלאות אורגנית 

הצטרפו אלינו לפייסבוק
קטלוג מוצרים


אחסון ושמירה על מוצרי חלב

דף הבית >> אחסון ושמירה על מוצרי חלב

במוצרי החלב שלנו אין חומרים משמרים. לכן, הם רגישים ועדינים וזקוקים ליחס קר ואוהב..
אם נשמור עליהם, נוכל להנות מהם לאורך זמן.


- אחסון מוצרי החלב בטמפרטורה של עד 4 מ"צ. רוב המקררים הביתיים שומרים על טמפרטורה נמוכה ותקינה.
- מומלץ לא לשמור מוצרי חלב בדלת המקרר (הטמפרטורה בדלת המקרר משתנה ואינה אחידה)
- "טריות המוצר נשמרת כשבוע מהפתיחה". למה? כי כשאנו פותחים את המוצר אנו חושפים אותו גם לטמפרטורה גבוהה יותר (הוצאנו אותו מהמקרר..) וגם לחיידקים הנמצאים באוויר ומאיצים את תהליך הקלקול. 
לכן, כדאי לצרוך בתוך שבוע מהפתיחה. או לחילופין לאחסן חזרה לפי התנאים הבאים:
          - להחזיר למקרר בהקדם האפשרי.
          - גבינות חצי קשות כמו צפתית ופטה - אחרי שהוצאנו גבינה, מפלס מי המלח ירד והגבינה חשופה. היא לא אוהבת את זה.. לכן, כדאי למלא             מים עד שיכסו את הגבינה לחלוטין. מומלץ להשתמש במים רתוחים! אם תרצו תוכלו להוסיף מעט מלח למים.
          - גבינות קשות - לגבינות אלו שתי אריזות. האריזה הפנימית אטומה בוואקום והאריזה החיצונית בעלת סגירה חוזרת. אחרי שפתחתם, תוכלו             לשים את הגבינה בתוך שקית כריכים פשוטה, לסגור היטב ולסגור את פס הסגירה היטב.