חוות גבעות עולם חקלאות אורגנית 

הצטרפו אלינו לפייסבוק
קטלוג מוצרים


בורקס גבינה אישיים

דף הבית >> מתכונים >> בורקסים ופשטידות >> בורקס גבינה אישיים

בורקסים קטנטנים וטעימים. הילדים יהנו להכין אותם בעצמם! זהירות, הם מתחסלים ישירות מהתבנית החמה...

חומרים:
250 גר' גבינה רכה
200 גר' פטה מפוררת
100 גר' קשקבל מגוררת
200 גר' חמאה רכה
שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח מלא מנופה
1/4 כפית מלח

לקישוט:
- ביצה טרופה
- כף שמן זית
- מעט שומשום

- בקערה שטוחה מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת כף עץ או בידיים רטובות מעט.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים
- על משטח מקומח מרדדים רבע מהבצק לעיגול
- בעזרת חותכן פיצה חותכים את הבצק לשמונה משולשים שווים בגודלם
- מגלגלים כל משושל בצק מחלקו הרחב לכיוון חלקו הצר, לצורת גליל.
- מגלגלים כך את כל המשולשים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
- ממשיכים כך עם כל יתרת הבצק
- מברישים כל בורקס במעט ביצה טרופה עם שמן זית וזורים מעט שומשום לקישוט
- אופים בחום בינוני - נמוך כרבע שעה (זהירות! לא לייבש אותם..)