חוות גבעות עולם חקלאות אורגנית 

הצטרפו אלינו לפייסבוק
קטלוג מוצרים


גבינה מטוגנת

דף הבית >> מתכונים >> עושים רושם >> גבינה מטוגנת

קצת מורכבת להכנה, אבל שווה כל ביס! עקבו אחר ההוראות בדייקנות ותקבלו מנה שכולה אושר בפה!

הגבינה:
50 גר' חמאה
1/2 כוס קמח
3 כפות חלב עיזים
2 חלמונים
150 גר' גבינת קשקבל מגוררת
150 גר' גבינת פטה מפוררת

- בסיר בישול קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב עד שנבלע בתערובת ומסירים מהאש
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים
- מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב
- כשהתערובת מוצקה וחלקה שופכים לתבנית מלבנית ובה נייר אפיה
- מכניסים למקרר לשעה

הציפוי:
1 כף קמח
2 חלבונים
פרורי לחם
מעט שומשום

- מחלצים את הגבינה מהתבנית ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ וחצי
- טובלים כל פרוסה בקמח, אח"כ בחלבונים ואח"כ בפרורי הלחם והשומשום
- מטגנים בשמן עמוק להזהבה

הרוטב:
500 מ"ל יוגורט טבעי
כף נענע קצוצה
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
קורט מלח

- מערבבים היטב
- מגישים את פרוסות הגבינה החמות על צלחת ואת הרוטב לידן

בתאבון!