חוות גבעות עולם חקלאות אורגנית 

הצטרפו אלינו לפייסבוק
קטלוג מוצרים


רולדת גבינה

דף הבית >> מתכונים >> בורקסים ופשטידות >> רולדת גבינה

מאפה גבינה, כמה פשוט ומהיר - ככה טעים ומשביע.
מומלץ להגיש בליווי לחם כפרי, פלטת גבינות וסלט ירקות.

החומרים:

1 ק"ג בצק עלים מופשר במקרר

200 גר' גבינת פטה מפוררת

250 גר' גבינה רכה

50 גר' קשקבל  מגוררת

100 גר' טבעות זיתים

2 ביצים אורגניות

2 כפות קמח מלא מנופה

1 בצל בינוני קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

לקישוט:

ביצה אחת טרופה קלות

מעט שומשום

 

- מערבבים בכף עץ את הגבינות, הבצל, הזיתים, הביצים והקמח.
- מתבלים לפי הטעם (הפטה מלוחה, לכן קמצוץ מלח  יספיק...)
- מכסים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
- על משטח מקומח מרדדים עלה בעובי של כחצי ס"מ
- בעזרת כף מניחים כמות יפה של מילוי לאורך העלה (משאירים מקום מימין ומשמאל)
- מקפלים את העלה על מילוי הגבינה בצורת מעטפה - תחילה מגלגלים מעט את הרולדה לכיסוי המילוי, אח"כ "סוגרים" את שני קצותיו של העלה וממשיכים לגלגל. הצורה שצריכה להתקבל היא רודלה ששני קצותיה סגורים פנימה.
- מכינים את שתי הרולדות הנוספות.
- מניחים בתבנית על נייר אפיה
- לעיתים הרולדה "מתפוצצת" באפייה ונוצרים סדקים, מומלץ להכניס את הרולדות למקרר לשעה לפני האפייה.
- בעזרת מברשת אפיה מברישים את הרולדות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום - מרימים מעט שומשום בין האצבעות ויוצרים פסים עדינים לרוחב הרודלה או באלכסון.
- אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שהרולדה מזהיבה
- פורסים בעזרת סכין חד ומגישים חם.

בתאבון!